Betuwe Energie

Zonnepanelen kopen

Grote belangstelling voor Zonnepanelen in de Overbetuwe.

Onder de bewoners van de gemeente Overbetuwe bestaat grote belangstelling voor zonnepanelen getuige de grote opkomst tijdens de 9 reeds gehouden informatieavonden. Ruim 1000 Betuwse huiseigenaren lieten zich de afgelopen 3 jaar uitgebreid informeren over alle ins en outs van zonnepanelen.

Via de bemiddeling van Stichting Zonnecollectief Overbetuwe zijn inmiddels 400 installaties gerealiseerd.

De activiteiten van Zonnecollectief zijn medio 2016 overgenomen door Stichting Betuwe Energie. Ook Betuwe Energie zal de komende jaren regelmatig informatieavonden verzorgen om het aandeel hernieuwbare energie in onze gemeente te verhogen.

Waarom investeren in zonnepanelen ???

Zonnepanelen renderen ruim 15% per jaar !

De zonnepanelen prijs is sterk afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal, de installateur, de verdere diensten die de installateur u biedt, het vermogen dat u wilt produceren, het vermogen dat u wilt gaan verbruiken en de verwachte levensduur van het Photo Voltiac (PV-)systeem. Een compleet PV-systeem op een gemiddeld woonhuis zal u enkele duizenden euro's kosten. Echter heeft u tientallen jaren plezier van de zonnepanelen omdat u op een gegeven moment het geïnvesteerde geld weer terugverdient.

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaar sterk in prijs gedaald, daarnaast is door de nieuwste technieken de opbrengst per watt piek sterk toegenomen.

Als producent van zonne-energie wordt u aangemerkt als zogenaamde btw ondernemer. Dit houdt in dat u de betaalde btw ( 21%) over de aanschafprijs van de zonnepaneleninstallatie terug kunt vorderen van de fiscus. Na terug ontvangst van de btw op uw investering kunt u in aanmerking komen voor de “kleine ondernemersregeling “. Na acceptatie door de fiscus wordt u verder vrijgesteld van vervolg btw aangiftes.

Veelal regelt de leverancier van de zonnepaneleninstallatie de eenmalige btw aangifte kosteloos voor haar cliënten. Eventueel kan Betuwe Energie u hierbij van dienst zijn !

Rekenvoorbeeld

De prijs van zonnepanelen wordt over het algemeen bepaald aan de hoeveelheid Wattpiek (Wp) of Kilowattuur (kWh) per jaar. 1 Wp staat gelijk aan 0,95 kWh. Per woning zal per jaar gemiddeld 3.500 kWh voldoende zijn. Om dit te produceren zal een installatie van ongeveer 3.600 Wp nodig zijn ( 13 tot 14 zonnepanelen) . De kosten van 1 Wp bedragen momenteel ongeveer € 1,50 , wat neerkomt op een totaal bedrag van de installatie van ongeveer €5.400,- inclusief btw. Vanaf dat moment bent u voor de komende 30 jaar (gemiddelde levensduur zonnepanelen) uw eigen stroomproducent, en daarmee zo goed als onafhankelijk van energieleveranciers. Het rendement op zonnepanelen is dus enorm hoog!

Rendementsberekening voor een gemiddeld huishouden:

  • De besparing per kWh is ongeveer € 0,21. ( kostprijs per kwh )
  • De totale opbrengst per jaar is dan (3500 kWh x € 0,21 =) € 735,-
  • Investering € 5.400,- -/- 21% btw is netto € 4662,-
  • De terugverdientijd uit dit voorbeeld is dus (€ 4.662 : € 735,- =) circa 6 jaar. Stel dat de zonnepanelen 30 jaar meegaan, dan heeft u dus ruim € 16.000,= verdiend!

Als u minder stroom verbruikt dan uw zonnepanelen produceren kunt u zelfs de stroom terug leveren aan het net wat u extra rendement op zonnepanelen zal opleveren!

Heeft u ook belangstelling voor zonnepanelen ?

Dit kunt u kenbaar maken door het belangstellingsformulier in te vullen en te mailen aan info@betuweenergie.nl

Het invullen van het belangstellingsformulier is geheel vrijblijvend. Na ontvangst neemt de stichting contact met u op voor een huisbezoek. Tijdens dit bezoek wordt uitleg gegeven over alle facetten van zonne-energie en vindt een inspectie van uw woning plaats, om samen met u te bepalen of uw woning geschikt is voor zonnepanelen.

De inventarisatie tijdens het bezoek wordt opgenomen in een zogenaamd opname document. Aan de hand van dit document wordt door de installateur een maatwerkofferte gemaakt welke exact is afgestemd op uw situatie !

<link belangstellingsformulier>

filmpje zonneatlas